Дупничанката Ели Василева от Италия: Мисля, че изкарах коронавирус

Дупничанката Елица Василева в момента се намира в най-рисковата част от Северна Италия – Новара, където играе за местния „Игор Горгонзола“.
Снощи тя сподели своите съмненията, че преди три месеца самата тя е  коронавирус. Според нея това може би се е случило след участието й в Китай, където се проведе Световното клубно първенство.
„Ние заедно с още един италиански и няколко турски отбори през декември бяхме в Китай на Световното клубно първенство. С прибирането се разболяхме почти всички. Имаше период, в който го отдавахме на паднал имунитет заради пътуването, часовата разлика, почти не спяхме и тежкия турнир с 5 мача за 7 дни. Но връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура, отсъствие на момичета от тренировки и мачове. Реално сега като се върнем назад си мислим, че може би сме изкарали и коронавируса, който тъкмо е започнал тогава! Но защото сме млади и със силен имунитет сме го изкарали по-леко. Надявам се само да не съм го предала на някого. Нямам такъв голям страх от вируса, защото знам, че съм здрава, но по-големият ми страх е да не го предам на някого, защото ние сме отговорни за хората около нас повече отколкото за самите себе си“, разказа Ели пред колегите от dsport.bg.
В момента тя е в Италия и няма как да се прибере в България, заради карантината. Волейболните първенства на Апенините, както при мъжете, така и при жените са спрени за неопределено време. Същото важи и за европейските клубни турнири.
Дупничанката сподели, че тренира вкъщи, правейки коремни преси и лицеви упори. Кондиционният треньор на „Игор Горгонзола“ е препоръчал на нея и съотборничките й и друг интересен начин за подготовка, за да не губят форма. Той е посъветвал волейболистките да изкачват стълбите в кооперациите, в които живеят и по този начин да натоварват мускулатурата си по различни степени.
Припомняме, че българската волейболна Суперлига също е спряна до второ нареждане. Всички волейболисти на „Марек Юнион-Ивкони“ и трениращите в Детско-юношеската школа са разпуснати по домовете си.

Димитър Икономов