Подготвят ремонт на 7 улици в Дупница

Общината търси строители, обяви поръчка за над 734 хил. лв.

 

7 улици предстои да бъдат ремонтирани в Дупница, съобщават от местната управа. Във връзка с предстоящото строителство общината обяви обществена поръчка за изпълнение на инженеринг и основен ремонт на отсечките с обща прогнозна стойност 734 696.94 лв. без ДДС. Предвидени са ремонти на ул. „Здравец” – в участъка от ул. „Кокиче” до ул. „Лакатица”, ул. „Трети гвардейски полк” -от „Бригадирска” до „Илинден”, участък от ул. „Илинден” – от „Родопи” до „Венелин, Заложен е и ремонт на ул. „Криволак” – в участъка от ул. „Кокиче” до ул. „Момина сълза”, Както и на ул. „Мир”- в участъка от „Венелин” до „Родопи”. Последните две улици са„Даскал Хр. Тодоров” – в участъка от „Родопи” до „Трети Гвардейски полк”, и „Елин Пелин”- от „Родопи” до „Венелин”.

Дейностите включват изработване на технически проект, строителномонтажни работи, авторски надзор по време на строителството.

Срокът за подаване на оферти е до 8 април, а отварянето им – на 9 април в Панорамната зала на общината.

Другите три улици в поръчката – “Баба Ната”, “Тунджа” и “Плиска” с обща прогнозна стойност 115 688 лева ще бъдат с директно възлагане.

Строителните дейности са свързани с цялостно преасфалтиране и изграждане на нови тротоари, подчертаха от общината.

Юлияна КОЛЧАКОВА