Дупнишки лекари и сестри не мислят за напускане на работните си места

Снощи в общинската болница е постъпил още един пациент със съмнение за коронавирус,  пробите му са изпратени в Националната референтна лаборатория в София

Нито един лекар или медицинска сестра в двете дупнишките болници не обмисля напускане, това показа проверка на „Вяра” в здравните заведения.
Както е известно, във Втора градска болница в София заваляха оставки, поради липсата на предпазни средства срещу заплахата от коронавирус.
На медиците и помощния персонал в двете лечебни заведения на територията на Дупница са раздадени необходимите маски и предпазни облекла и няма недоволни от условията на труд, които са осигурени.
„До мен не е стигнала никаква информация, че някой от персонала иска да напусне“, каза пред „Вяра“ прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова.
Все още се очаква да излезе пробата за коронавирус, взета на жената от Кюстендил, които постъпи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД в петък. Снощи в здравното заведение е постъпил още един пациент със съмнение за коронавирус, като са му били взети всички необходими изследвания, след което са били изпратени в Националната референтна лаборатория в София.

Димитър ИКОНОМОВ