От община Сапарева баня доставят стоки от първа необходимост и лекарства на възрастни и нуждаещи се

Някои от автобусните превозвачи намалиха курсовете по линията Дупница-Сапарево и обратно

От днес екип на община Сапарева баня ще доставя стоки от първа необходимост и лекарства на възрастни и нуждаещи се хора, както и на такива, които са под карантина.
Обаждания ще се приемат всеки ден от 9 до 17 часа. Заявките могат да включват стоки от първа необходимост, лекарства и хранителни продукти , необходими за 3 дни, заплащането ще се извършва при подаване на заявката и ако има остатъчна сума ще бъде връщана заедно с касовата бележка. Храната и лекарствата ще се доставят от Социалния патронаж, спазвайки всички изисквания за безопасност, уточняват в съобщението от ОбА. Телефоните са – за гр. Сапарева баня 2-33-78, с. Сапарево 2-33-74, с.Овчарци 2-22-72, всички с код 0707 и за с. Ресилово 07030 24-80. Припомням, че на фронт офиса на общинската администрация в Сапарева баня обслужването се извършва при повишени мерки за биологична сигурност и пропускателен режим с цел достъпът до външни лица да бъде органичен. От общинска администрация препоръчват онлайн и телефона комуникация. Отменени са приемните на кмета на Общината, зам. кметовете и на кметовете на селата. Водният оператор на Сапарева баня “ВиК Паничище” ЕООД също предприема мерки, като през периода 13.03.2020г.-31.05.2020 г. потребителите на ВиК услуги могат да изпращат показанията на водомерите си на имейла на водното дружество или чрез Viber на телефоните на инкасаторите за съответните населени места.

Някои от автобусните превозвачи намалиха курсовете по линията Дупница-Сапарево и обратно.

Големите обекти не работят от няколко дни, може би някои от къщите за гости работят.

На профила си в социалната мрежа хижа „Рилски езера” обяви, че затваря за неопределен период, но ако все пак има хора, които са в планината и имат нужда от подслон, за тях остава отворена и оборудвана с маса, легла, одеяла и печка ски-гардеробната на хижата. /Дарик