Районен съд- Кюстендил остави в ареста 33- годишния Георги от Разлог чрез Скайп връзка

Съдия Мая Миленкова

Обвиняемият е част от група за измама с пелети, ощетил 4- ма души с общо 3 390 лв.

 

Окръжен съд-Кюстендил, Районен съд-Кюстендил и Районен съд-Дупница да гледат Мерките за неотклонение посредством онлайн видео връзка, чрез програмата „Skype“ , без да бъдат водени задържаните в съдебна зала, гласи заповед на административният ръководител на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

П отози начин мярка за неотклонение „Задържане под стража” за 33- годишния Георги С. от Разлог, определи Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е привлечен като от обвиняем от Районна прокуратура – Кюстендил, като участник в измама с пелети. По това досъдебно производство с мярка „Задържане под стража” са вече Любомир К. и Борис М.

Съдебното заседание се проведе в Съдебната палата в Кюстендил, чрез Скайп връзка с обвиняемия от следствения арест.

Георги С. е обвинен за престъпление, извършено в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г. В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и Любомир К. имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба или протест в 3- дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд – Кюстендил.

Краси Ценкова