6 КПП-та са разположени на входно-изходните артерии в Кюстендил

Специални заграждения бяха разположени на КПП- та

Гл. комисар Христо Терзийски инспектира как се спазват противоепидемичните мерки в областния град

 

Директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски се запозна със създадената организация по повод предприетите противоепидемични мерки в областния град Кюстендил. Заедно с директора на ОДМВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски те бяха на пункта при кюстендилското село Пиперков чифлик, при пътя към Дупница.

Гл. комисар Терзийски и комисар Стамболийски

Главният комисар посочи, че докладите от цялата страната към момента сочат, че 99 процента от гражданите са съгласни с предприетите мерки и ги спазват. “Интересуват се и кога пътуването е разрешено. До този момент имаме пълно съдействие от гражданите”, каза Терзийски. Той уточни още, че всички областни градове са обезпечени с контролни пунктове.

Спиран бе всеки автомобил, влизащ и излизащ от Кюстендил

Комисар Терзийски уточни, че за да се избегнат опашки от граждани пред общинските администрации и гишетата на БДС за смяна на адреси и отразяване на това обстоятелство в документите, е разработена в спешен порядък бланка, която да позволява преминаването на гражданите през тези контролни пунктове в областните градове.

В района не се допуска струпване на повече хора на обществени открити места и такива за отдих, полицейски патрули предупреждават гражданите и разясняват правилата, има изградени КПП-та на вход-изход в градовете в областта, отбеляза директорът на ОДМВР-Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски.

Двамата благодариха на гражданите както за разбирането, така и за многото случаи за подпомагане на дейността по осъществяването на противоепидемичните мерки.

Краси Ценкова