С гласово съобщение във всички жилищини квартали Община Сандански апелира за спазване на противоепидемични мерки

Автомобил с гласово съобщение призовава жителите на Община Сандански да спазват противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на коронавирус.

Призивите на местната власт са в израз на усилията информацията и мерките да достигнат до повече хора, включително и до по-възрастното население на Община Сандански.

Инструкциите призовават да се ограничават личните и социални контакти, спазването на строга лична хигиена, ограничаване на пътуванията и други.

 

Община  Сандански  забранява движението на каруци, в парковете не се допускат посетители

Паркът и градинките в Сандански вече са забранени за посещения. Те са оградени със специални ленти. На поставените надписи е посочено, че от 00:00 ч. на 21 март т.г. се преустановават посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

С оглед спазването на всички хигиенно противоепидемични мерки със заповед на кмета на община Сандански се забранява движението на всички каруци по пътната мрежа на територията на общината.

Справки и заплащане на местни данъци и такси могат да се правят през официалния сайт на община Сандански

Жителите на Община Сандански имат възможност да проверят своите местни данъци и такси през официалната страница на община Сандански – www.sandanskibg.com. Платформата изисква ЕГН и номер на партида. Партидата, която трябва да попълните е вписана на приходната квитанция при предишните ви плащания или може да се информирате за нейния номер на телефон: 0746/ 89096, уточниха от общинвата. Услугата е достъпна от Интернет страницата на местната администрация в секция ОНЛАЙН СПРАВКИ/ Справка дължими данъци.

Всички превозвачи в Сандански със заповед за строго спазване на дезинфекционните  мерки

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов издаде заповед, с която всички превозвачи на територията на община Сандански се задължават да спазват строго алгоритъм на дезинфекционните мероприятия. Предложеният алгоритъм е разработен от специалисти на лаборатория „Дезинфекция и стерилизация“ към Национален център по заразни и паразитни болести. Според заповедта превозните средства от обществения транспорт ще се движат по празнично разписание и при строго спазване на личната хигиена на водачите и съответно на пътниците.

Всички превозвачи, в това число и таксиметровите, да спазват строги мерки за дезинфекция на транспортните средства няколко пъти в денонощие, т.е. след всеки курс по съответните маршрути.

Многократно да се дезинфекцират всички рискови места в транспортните средства /дръжки, врати, облегалки, подовете на автомобилите и автобусите, стъкла и др./

Поставяне на дезинфектанти на вратите на автобусите и недопускане на струпване на пътници около входовете и изходите на автобусите, като се спазва дистанция.