Само за ден и половина бяха събрани огромни количества храна, които доброволци раздадоха на нуждаещите се

Кампанията на гражданското общество на Белица „ Подай ръка в нужда“, организирана само за ден и половина за жители на кв. „Русовица“, приятно изненада 28 семейства – крайно нуждаещи се и болни с разнообразни хранителни продукти от първа необходимост.
Благотворителната кампания стартира на 21 март по обяд и приключи на 22 март вечерта. С общите усилия на хора с благородни сърца за ден и половина се събра голямо количество хранителни продукти, които днес се раздадоха от група доброволци – граждани на Белица, оборудвани с маски и ръкавици, спазвайки правилата свързани с коронавируса.
Хранителни продукти: боб, леща, ориз, захар, сол, олио, брашно, различни видове консерви, картофи, кромид, тестени изделия(кус-кус, юфка, макарони ), хляб, лакомства подходящи за деца- домашни сладка, конфитюр, лютеница, мед, пастет, бисквити и др. приятно изненадаха 28 семейства от ромския квартал. „Хората останаха толкова развълнувани от неочакваното, че не можеха да отреагират веднага. Щастливи и доволни те благодариха от сърце и пожелаваха здраве и щастие. Човек има нужда от друг човек, когато е зле, а не когато е добре”, казаха доброволците.

Please follow and like us:
fb-share-icon0