Задължиха таксиджиите в Благоевград да возят клиенти с маски

Всички жители на територията на общината също трябва  да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради, реши Кризисният щаб

 

Кризисният щаб на община Благоевград проведе свое заседание във връзка с усложняващата се епидемична обстановка. По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета инж. Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 24 март влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

  • Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.
  • Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.
  • В Оперативния щаб към община Благоевград се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.
  • Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.
  • Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Кметът инж. Румен Томов , благодари на екипите на ОД на МВР- Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград. Както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград.