Дупничанинът Иван Петрунов възхитен от младите хора по време на извънредните мерки

Предлагат помощ и съдействие на възрастните хора, покрай случващото се опознахме по-добре, доволен е бившият учител

Пенсионерът Иван Петрунов е възхитен от младите хора  и готовността им да помагат на по-възрастните от тях. Той потърси „Вяра”, за са сподели своите впечатления от младите си съседи.
Покрай извънредните мерки заради заплахата от коронавирус, всички сме принудени да си стоим вкъщи през повечето време. Както знаем, възрастните хора са най-застрашени и е най-добре те да не излизат навън. Поради тази причина Иван Петрунов е останал приятно изненадан от отзивчивостта на младите хора в неговия блок 44, вход Б, в жк „Велчова завера“.
„Искам да изкажа благодарност на младите хора от входа ни. Допреди се срещахме и се разминавахме с вежливи усмивки. Но не се познавахме добре. Докато сега, в тези условия, почти всички млади хора от входа ни, предлагат услугите си. Покрай цялата тази ситуация се опознахме и много по-добре. Това е много трогателно, в такъв момент да почувстваш, че имаш опората и на другите хора, и то на младите. Не мога да изброявам поименно, защото това са всичките хора. Проявяват голяма готовност и с желание помагат на всички нас, по-възрастните“, каза пред „Вяра“ Иван Петрунов.
Той е бивш учител по технически предмети в техникум в Перник и в СПТУ по машиностроене в Дупница. Възрастният мъж е познат на обществеността и като автор на книга за тежката атлетика в града, която издаде преди години.
Пенсионерът признава, че е трудно да се седи само вкъщи, но за да се справим с пандемията е нужна здрава дисциплина.
„Както при всички, така и при нас, по-възрастните, е трудно, дори още повече. Аз и без въведените мерки не се движех чак толкова много, възможностите ми са намалели и се движех на по-къси разстояния. Жена ми обаче може да се движи повече, но и тя сега спазва мерките и си стои у дома. Това определено ограничава. Преди слизах долу на пейките пред блока и разговаряхме със съседи, времето минаваш по-бързо и по-приятно. Човек трябва да бъде дисциплиниран и издържи, въпреки ограниченията“, завърши възрастният дупничанин.

Димитър ИКОНОМОВ