Дупнишки бизнесмен отваря печатница в Бобов дол

  • Инвеститорът възнамерява да открие 13 работни места, а имотът в пустеещата сграда на НТС да наеме за 3 години

Дупнишкият бизнесмен Венцислав Бичаков смята да отвори печатница в Бобов дол, съобщиха от управата на миньорския град. Фирмата на Бичаков е внесла инвестиционно намерение в община Бобов дол, с което иска да наеме общински помещения. Става въпрос за 297 кв. м в сградата на бившите Научно-технически съюзи /НТС/, която от години пустее.

Инвеститорът възнамерява да наеме имота за 3 години и да открие 13 работни места, 10 от които за хора със средно образование. На бъдещите работници обещава заплати от 800 до 1 500 лв.

Във връзка с инвестиционното намерение кметът Елза Величкова е внесла докладна записка в Общинския съвет, с която иска картбланш за стартиране на процедурата за отдаване под наем на помещения. Ако местният парламент разреши, ще бъде обявен търг за имота.В докладната е предложена и наемна цена – 356 лв. месечно.

Общинските съветници ще разгледат предложението на извънредно заседание във вторник /31 март/, което ще бъде закрито.

„Заради извънредното положение отложихме редовното мартенско заседание и вместо на 26-и, ще бъде на 31-ви, и то закрито. Сесията ще се проведе при спазването на всички изисквания. Ще бъде в залата на Общинския съвет, но няма да каним кметовете на селата, граждани също няма да могат да присъстват. Докладната за печатницата е една от най-важните в дневния ред”, каза председателят на местния парламент Елеонора Христова.

Юлияна КОЛЧАКОВА