Починалият кюстендилец, диагностициран с COVID19, e страдал от артериална хипертония

62-годишният мъж повече от седмица се лекувал сам в дома си преди да постъпи в болница

 

Починалият 62-годишен пациент, който беше диагностициран с коронавирус в кюстендилската болница, от години е страдал и от артериална хипертония. Това каза директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил д-р Александър Величков.

“Пациентът постъпи с тежка пневмония и тежка дихателна недостатъчност. Симптомите му са започнали доста по-рано в дома му. Бил е болен, но чакал всичко да отмине и се стигна до фатален край. Съжалявам, че така се развиха нещата, но нямаше какво да се направи. Почина на третия ден от лечението му. Други 10 пациенти, които са били преди това с него в едно отделение са под карантина. Предстои на четвъртия ден да им направим тестове, такива са препоръките на националния щаб. Под карантина са и медицински лица, които са имали контакт с него“,  допълни д-р Величков.

Припомняме, мъжът бе приет в четвъртък в кюстендилската болница в изключително тежко състояние. Той не е сред лицата, прибрали се от чужбина, уточни тогава кметът на община Кюстендил, Петър Паунов. Живеел е с майка си, която към момента е в добро здравословно състояние. Тя също е поставена под карантина и се обслужва ежедневно от служители на социалния патронаж към общината.

Краси Ценкова