Ген. Мутафчийски: Починалият в Благоевград мъж е имал всички симптоми на Covid-19, дал е една положителна проба

Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на Covid-19 и е дал една положителна проба, заяви ген. Венцеслав Мутафчийски пред БТВ.  Изказването на ген. Мутафчийски е по повод на твърденията на общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус.  „Дай, Боже, да е така, но едва ли, защото починалият има всички симптоми. И на мен ми се иска да не е“, каза Мутафчийски в ефира на БТВ.

На 28 март от Общинския кризисен щаб в Банско отрекоха починалият пациент да е бил заразен с коронавирус. Това се твърди в съобщение на общината. Оттам поясняват, че направената му проба с най-сигурния PCR тест за Covid-19 е отрицателна. „Общинският кризисен щаб поднася съболезнованията си и на семейството и близките на младия ни съгражданин, починал от инфаркт недалеч от Банско. За случая незабавно бяха уведомени всички институции. Предприети са действия за установяване причината за ненадейната му смърт”, казаха от щаба в Банско.

Същевременно, от РЗИ съобщиха, че са издирени контактните лица на починалия 55-годишен мъж. Той е от Банско, но не е работил на скилифта, каквато беше първоначалната информация. Мъжът е работил в цех за мебели в курортния град, а на неговите колеги, както и на останалите контактни лица, са взети проби за Covid-19 и са поставени под карантина, допълниха от РЗИ.