Над 8 000 лв. от дарения е получила болницата в Кюстендил

Д-р Александър Величков

Лечебното заведение получи още маски, очила и медицински престилки

Над 8 хиляди лева е получила от дарения в последните дни болницата в Кюстендил, съобщи директорът й д-р Александър Величков. Сред дарителите й са Окръжната и Районната прокуратура в града, съответно  с 1 860 лв и 2 500 лв. Постъпили са средства от „ АБ ТЕРМ”- 2 хиляди лева, строителна фирма ”Рила”, фирма „Дейли фудс „АД  и фирма „Демея” – по 1000 лв.

Освен парични средства са получени и дарения в натура –от фирма „Витал” – 100 предпазни маски и дупнишкият депутат Иван Ибришимов – 500 предпазни маски. С предпазни очила и медицински престилки помогна и Българският лекарски съюз. Заявени са и допълнителни дарения, които все още не са влезли в сметките на болницата, казаха от ръководството й. Директорът на здравното заведение д-р Александър Величков посочи, че паричните средства, получени в болницата ще бъдат вложени в закупуване на санитарно-хигиенни материали и предпазни средства за служителите на здравното заведение. Д-р Величков изрази своята благодарност и тази на колегите си за всички направени спонтанни дарения в този труден момент и на всички онези, които продължават да помагат на болницата.

Директорът на МБАЛ „Никола Василиев“, д-р Александър Величков заяви, че 62- годишният мъж установен с коронавирус е поставен под изолация и са предприети всички необходими мерки. “За момента няма опасност за живота му, но нещата са динамични и се променят“, каза д-р Величков.

Краси Ценкова