354 са случаите на Covid-19 в България, 15 пациенти са излекувани

Общият брой на заразените с коронавирус в България е 354, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски и посочи, че няма нови области, в които да е проникнала заразата.

Излекувани досега са 15, починали са 8 души, като средната възраст на жертвите на болестта е 66 години.

Най-много заразени има в София, където за последното денонощие са регистрирани нови 13 случая.

В София са регистрирани 221 случая, в Благоевград – 10, в Бургас – 14, във Варна – 17, във Велико Търново – 2, в Габрово – 2, в Добрич – 6, в Кърджали – 5, в Кюстендил – 2, в Ловеч – 1, в Монтана – 16, в Пазарджик – 7, Перник – 5, в Плевен – 8, в Пловдив – 21, в Сливен – 4, в Смолян – 7, в Стара Загора – 2, в Хасково – 1, в Шумен – 3.

Карантината на Банско е до 31 март и ще бъде свалена. Банско ще премине в режим както останалите градове с ограничено придвижване до други населени места.

Генерал Мутафчийски посочи, че остава в сила забраната повече от двама души да се събират на едно място без значение дали е в парк или на друго място.

Носенето на маски е задължително за болни хора, за всички останали са препоръчителни, поясни Мутафчийски.

Ръководителят на Националния оперативен щаб посочи, че подготовката за тестване на представителната извадка от 1000 души е напреднала и то ще бъде извършено скоро./БНР