Ловците и риболовците от Радомир се включват като доброволци в борбата с коронавируса

Членовете на Ловно-рибарското сдружение в Радомир са заявили готовност да се включат като доброволци и да помагат в борбата срещу коронавируса, съобщи общинският пресцентър. Във връзка с разстрастването на епидемията в страната, община Радомир стартира кампания за набиране на доброволци, които да съдействат за снабдяване с храна и лекарства на възрастни и нуждаещи се хора, както и да помагат на лекарите и медицинския персонал, при необходимост.
От сдружението на ловците и риболовците в Радомир имат готовност да осигурят транспорт за собствена сметка, който да бъде използван за разнасянето на храна, лекарства, защитни средства, също и за други нужди на населението от общината в ситуацията на извънредно положение.
Желание да се запишат като доброволци са заявили и други граждани от Радомир, Горна Диканя и Кленовик. Средната възраст на записалите се до момента доброволци е между 25 и 50 години. Ще бъдат уточнявани и професионалните им умения, за да се използват там, където могат да са най-полезни.
Предстои да бъде проведена среща на представители на РУП – Радомир с доброволците, на която да им бъдат дадени инструкции и задачи.