Мъжът с коронавирус в дупнишката болница даде първа отрицателна проба

  • Няма нови случаи на постъпили пациенти в Дупница със съмнения за COVID-19

  • Председателят на ОбС Костадин Костадинов: Ще дадем още малко толеранс на дупничани, след  това – 5000 лв. глоба за неспазване на мерките

Мъжът, диагностициран с коронавирус, който се лекува в общинската болница в Дупница, е дал първата отрицателна проба.
Заболяването беше открито точно преди една седмица, когато генерал Венцислав Мутафчийски обяви, че има положителна проба от Дупница. Припомняме, че 43-годишният пациент от кочериновското село Стоб постъпи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ на 21 март. Мъжът беше развил двойна бронхопневмония и се лекуваше медикаментозно.
Ако и втората му проба е отрицателна, пациентът ще бъде изписан.
„Радващо е, че мъжът даде първата си отрицателна проба. Хубаво е също, че за момента няма нови случаи на пациенти, постъпили в дупнишката общинска болница със съмнения за коронавирус. Но това не бива да ни успокоява, защото такива ще има. Нека хората знаят, че това може да стигне и до тях, техни и наши близки, познати, приятели. Виждате, че нашата болница се справя и дупнишките лекари вършат много добра работа“, коментира пред „Вяра“ председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов.
Той изрази и своето безпокойство от липсата на дисциплина у някои дупничани: „Много силно сме обезпокоени от случващото се в града. Вчера се наблюдаваше сериозно разпускане на карантината. Масово се стигаше до събиране на доста хора на едно място. Надявам се, че няма да се налага да прилагаме тежките санкции, които вече са факт в големите градове. Призовавам да няма струпване на хора. Все още сме в началото на пандемията и по някакъв начин досега потискаме нейния пик. Липсата на сериозно разпространение се дължи на взетите мерки и спазването им. На срещата на кризисния щаб, която проведохме днес, констатирахме, че има сериозни нарушения. Кметът е противник на тежките санкции и дано не се стига до тях. Ако някой обаче е безхаберен и прави каквото си иска, той е опасен за останалите. Същият този, на когото не му пука и не се пази, после ще влезе в някой магазин и може да зарази много хора. Решили сме, че ще дадем още малко толеранс на дупничани, след което ще започнем да прилагаме парична санкция в размер на 5000 лева, каквато е практиката“, завърши Костадин Костадинов.

Димитър ИКОНОМОВ