Елза Величкова

Кметът Елза Величкова: Още има хора, които се събират на групички, затова от 21 до 6 часа няма да се излиза

Вечерен час въвеждат в община Бобов дол от днес, съобщиха от местната управа. Целта е превантивна, а причините – неспазване на разпоредбите, свързани с епидемията и извънредното положение. „От днес въвеждаме вечерен час в община Бобов дол. Ще бъде забранено излизането от домовете от 21 часа вечерта до 6 часа сутринта. За мен като кмет здравето и животът на хората са най-важни. Целта е по-малко хора да излизат навън, затова са тези предпазни мерки”, съобщи кметът Елза Величкова. По думите й в миньорската община нямат проблеми с поставените под карантина, но все още има хора, които излизат от жилищата си и се събират на групички. „Хората, които са под карантина, спазват разпоредбите. От полицията правят проверки и с тях нямаме проблеми. Като цяло обаче хората все още не могат да свикнат с мерките. Възрастни хора се събират на групички и си говорят. Има младежи, които вечерно време излизат и се събират на групички. Затова ще има вечерен час”, допълни Величкова.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

2 КОМЕНТАРИ

  1. И тая реши да се прави на генерал! Не съм чул в Бобов дол да има заразени с коронавирус, но давай, барабар Петко с мъжете! Иначе по думите и, през деня може да се събират, а вечерта не може! Кой ще се събира вечерно време, бе алооо, то нито заведения работят, нито хора останаха. Тая удари гъбата на Бобов дол!

  2. А сега пътуващите за София в пет часа сутрина какво да правят – да чакат да стане шест часа, за да тръгнат на работа. Не всички са на общинската хранилка, за да си ходя на работа, когато поискат.

Comments are closed.