Ивайло Константинов и Людмил Найденов ще ръководят комисии към Българската федерация по волейбол

Людмил Найденов

Двамата силни ръководни фактори в дупнишкия клуб „Марек Юнион-Ивкони“ получиха ръководните постове на две от комисиите към Българската федерация по волейбол. На заседанието на Управителния съвет, проведено чрез конферентна връзка онлайн, бяха определени и новите председатели на различните комисии към БФВ.
Президентът на „Марек Юнион-Ивкони“ Ивайло Константинов застана начело на комисията по маркетинг, обществени поръчки и финанси.
Мениджърът на дупнишкия клуб Людмил Найденов пък ще ръководи новосъздадената треньорска комисия.
Пенчо Ангелов оглави Съдийската комисия, а д-р Динко Захариев ще движи делата на Медицинската. Станислав Николов е новият председател на Трансферната комисия, докато Милко Багдасаров ще се разпорежда в тази по плажен волейбол.
Витка Дончева ще отговаря за отчитането дейността на клубовете, роденият в дупнишкото село Баланово Борислав Кьосев ще отговаря за ветераните, а Елена Тодоровска е новият председател на апелативната комисия. До края на годината комисията за детско-юношески волейбол продължава да ръководи Верка Николова, а от следващия сезон на нейно място ще застане Евгени Иванов-Пушката.
Бяха приети и няколко нови членове на Българската федерация по волейбол. Това са клубовете „Вихър“ (Вълчи дол) и „Осъм“ (Ловеч). Шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.
Стана ясно още, че Българската федерация по волейбол ще изисква клубовете с право да участват в Суперлигата за следващия сезон да декларират своята възможност и готовност за това най-късно до 30 май. След тази дата Управителният съвет ще заседава, за да определи формата за новото първенство.

Димитър ИКОНОМОВ