Две проби на депутати за коронавирус ще бъдат доуточнявани

Две съмнителни проби от народни представители днес ще бъдат доуточнвани. Общо във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати. В другата болница – “Софиямед”, където тестват други 92 проби на народни представители, резултатите са отрицателни. Това съобщи началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг.

Днес предстои да бъде изследван персоналът, работещ в Народното събрание.

Изследването на всички депутати и цялата администрация на парламента се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус.
Днес има огромно струпване на персонала, който работи в парламента – стенографи, квестори, парламентарни секретари, охрана, шофьори. Към края на деня, и то в късните часове ще станат ясни пробите. Вчера във ВМА са направени 376 проби, а персоналът е работил до 1.30 през нощта, допълни ген. Мутафчийски.
Ген. Мутафчийски даде пример с парламента в Израел, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи./БНР