Изписват мъжа с коронавирус от дупнишката болница, дал е втора отрицателна проба

  • Дупничани спазват още повече дисциплина от началото на тази седмица, доволен е председателят на местния парламент Костадин Костадинов

Пациентът с коронавирус, който беше настанен в общинската болница в Дупница, е дал втора отрицателна проба и трябва да бъде изписан всеки момент. 43-годишният мъж даде първата отрицателна проба в последните дни на месец март и състоянието му е все по-добро.
Опасното заболяване у жителя на кочериновското село Стоб беше открито на 23 март, когато генерал Венцислав Мутафчийски обяви, че има положителна проба от Дупница.
Припомняме, че пациентът постъпи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ на 21 март. Тогава той се е почувствал зле и се е обадил на телефон 112, като е съобщил, че има тежки симптоми на грип и се съмнява дали няма коронавирус, защото три по-рано се е прибрал от Банско. След това от Бърза помощ в Дупница изпратиха оборудвана линейка, която го транспортира в изолатора в общинската болница. Мъжът беше развил двойна бронхопневмония и се лекуваше медикаментозно.

По улиците и центъра на Дупница има все по-малко хора

Междувременно председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов изрази задоволство, че неговите съграждани проявяват още по-голяма дисциплина през последните дни.
„Дали се дължи на студеното време, или пък на работните дни, но от началото на тази седмица дупничани спазват още повече дисциплина. През уикенда постъпваха доста сигнали към кризисния щаб в Дупница за струпване на хора на различни места. От понеделник насам обаче тези сигнали значително намаляха, което е много добре“ коментира пред „Вяра“ Костадин Костадинов.

Димитър ИКОНОМОВ