Британският премиер късно снощи беше настанен в болница

Заразеният с коронавирус британски премиер Борис Джонсън късно вчера постъпи в болница и е бил поставен на респираторен апарат, твърди в. „Таймс“.  Това е направено като част от лечението му. От „Даунинг стрийт“ 10 казаха, че настаняването на Джонсън в болница е предпазна мярка, тъй като министър-председателят продължава да има трайни симптоми на коронавирус вече 10 дни след положителен тест за вируса. Според в. „Гардиън“ постъпването на премиера в болница означава, че заразата е стигнала до рисков стадий. Източници на изданието твърдят, че състоянието на Борис Джонсън е по0сериозно отколкото признават неговите приближени.

Преди три дни, самият Джонсън съобщи във видео, разпространено през Туитър, че има само един симптом – повишена температура, заради което продължава с карантината. Сега неовладяната температура вече е описвана от „Даунинг стрийт“ 10 като „треска“, оттам говорят за „симптоми“.
Премиерът сам съобщи на 27 март, че е дал положителна проба за коронавируса и започна да спазва карантина. Бременната съпруга на Джонсън – Кери Симъндс, също е с положителна проба за COVID-19. Днешното извънредно правителствено заседание, посветено на борбата с коронавируса, ще бъде ръководено от министъра на външните работи Доминик Рааб. Джонсън (55 г.) стана първият европейски лидер с положителна проба за заболяването./СЕГА