Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград получи защитни костюми, ръкавици, шлемове….

Община Благоевград продължава с кампанията за предоставяне на предпазни средства на здравните работници, грижещи се денонощно и всеотдайно за здравето на жителите от региона.

Медиците на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиартични заболявания с изпълнителен директор д-р Петър Георгиев получиха предпазни медицински консумативи- 200 бр. предпазни ръкавици, 40 бр. маски, 40 бр. защитни костюми и 20 бр. предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба.

Предпазните средства бяха предадени на главната сестра Надка Мишева в лечебното заведение от главния експерт „Здравеопазване“ на община Благоевград Елена Тренкова .

Община Благоевград призовава жителите да спазват стриктно препоръките на Министерство на здравеопазването, за по-бързо овладяване на усложняващата се обстановка с разпространение на коронавирус в страната.

На гражданите се раздават предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала „22 септември“.