Инж. Здравчо Тодоров

Близо 1800 са проверките, наложени глоби за близо 5 000 лева

 

Близо 1800 проверки от началото на годината са извършили горските инспектори от РДГ Кюстендил. Проверени са обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, както и физически и юридически лица.

Съставени са 64 акта за установяване на нарушения, 62 от който са свързани със санкции по Закона за горите. Горските инспектори на територията на РДГ- Кюстендил  са констатирали и други  нарушения, като не действащи системи за видео наблюдение в складове за преработка на дървесина, автомобили без монтирано GPS устройство, транспортиране на дървесина без КГМ.

За периода влезлите в сила Наказателни постановления са 30 броя с наложени глоби за близо 5 000 лева.

Въпреки усложнената епидемиологична обстановка в момента в цяла България горските инспектори са ежедневно на терен, извършват проверки по сигнали, коментира директорът на РДГ-Кюстендил инж. Здравчо Тодоров.

Проверяват се всички сигнали, постъпили на телефон 112, които до момента са 17 на брой, 7 от който са извършени със съдействието на органите на МВР. Съставени са 3 акта. Голяма част от сигналите за свързани с незаконна сеч, коментира още инж. Тодоров.

По повод „Седмица на гората 2020 година“, която по традиция отбелязваме с много инициативи и забавления за малки и големи и се радваме на красотите на нашите гори, планираните мероприятия и чествания,  се отлагат за неопределено време.

Краси Ценкова