РУ-Бобов дол

Районен съд – Дупница  взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Веселин В. / на 39 години /, по искане на РП – Дупница.  Той е обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив. На 3 април т.г. от трафопост на открит рудник в Бобов дол, е отнел чужди движими вещи – медни шини; основи на високо волтови и средно волтови предпазители; медни пластини; медни държачи за включватели; 2 броя многожилни медни кабели с изолация – с общо бруто тегло от 15 кг., от владението на „К. Е.“ ЕООД – гр. София. Обвиняемият Веселин В. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления от общ характер.

В мотивите си съдия Ели Скоклева посочва, че от събраните писмени и гласни доказателства са налице данни В. В. да е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен.

Определението за взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.