4 фирми кандидатстват за ремонт на оградата на детска градина „Самоково”

Проектът е на обща стойност 64 хил. лв., като общината осигурява собствено финансиране в размер на 55%

Комисията за избор на изпълнител за реализиране на проект за ремонт на оградата на детска градина „Самоково” проведе първото си заседание.
Община Самоков обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши предвидения ремонт по изготвения проект. Документи за участие подадоха четири фирми – „Божков Билд”, Сиби Билд”, „Данаила Билд” и трите със седалище Самоков и „Ринекс – М” от Благоевград. На първото си заседание, комисията прегледа изискуемата, съгласно поръчката, фирмена документация. Предстои изготвянето на протокол за допускането до участниците на втори етап, когато ще бъдат разгледани депозираните оферти.
Община Самоков спечели финансиране по „Красива България” с изготвен проект, чрез който се предвижда обновяване на оградата на ОДЗ “Самоково”. Проектът е на обща стойност 64 хил. лв., като общината осигурява собствено финансиране в размер на 55% от общата сума. Предвижда се цялостен ремонт, който включва премахване на старата ограда, направа на куфраж и полагане на бетонов фундамент, върху който ще бъде монтирана поцинкована армировъчна мрежа. Фундаментът ще бъде облицован с камък. За реализацията на проекта ще бъдат разкрити 33 работни места. Направата на оградата е важно не само от естетическа гледна точка, но и с оглед осигуряване безопасността на децата от детското заведение.