Излъчват литургиите за Цветница и Великден във фейсбук страницата на Община Самоков

Литургиите по случай Цветница и Великден ще бъдат излъчени на живо на фейсбук страницата на Община Самоков. „По този начин, спазвайки ограниченията, ще можете да усетите празниците”, съобщи кметът Владимир Георгиев. Той допълни:
„Заради усложнената епидемиологична обстановка ни се налага да си останем у дома. На фона на идващите светли празници и все по-голямата ни нужда от вяра и упование, подкрепих инициативата на архиерейския наместник отец Михаил да помогнем Божието слово да достигне до всеки дом. Община Самоков ще окаже съдействие за излъчване на онлайн литургии за Цветница и Великден. За целта проведох среща с Отец Михаил, на която уточнихме протичането на живото предаване и техническата обезпеченост”.
На 12 април /неделя/ на живо от страницата на Община Самоков всички желаещи ще могат да наблюдават празничната литургия. Празничната Великденска литургия и посрещането на Благодатния огън също можете да бъдат гледани на живо от страницата на Община Самоков от 23.45 ч. на 18 април /събота/.