Чиновници и инспектори следят спазват ли се мерките на пазaрите в Благоевград

Без опашка в Бюрото по труда

Жителите на Благоевград спазиха предписанията на РЗИ и посетиха закрития и открит пазар с маски и ръкавици. Здравни инспектори и общински чиновници наблюдаваха как и дали се спазват ограничителните мерки. Всеки без предпазна маска бе спиран.

Знаете, съгласно дадено предписание на РЗИ – Благоевград към кмета инж. Румен Томов, от днес са отворени закрития и открит пазар в града при строго спазване на необходимите мерки. Малкото пространство между закрития и открит пазар в областния център бе преградено и оформено КПП. В другия край на пазара пък беше организиран „изходът“ за хората. Имаше и средства за дезинфекциране, а продавачите бяха с маски и ръкавици.

Областната дирекция на Агенцията по заетостта също се бе погрижила за дезинфекцията на желаещите да влязат в сградата. Пред входа бе сложена маса и дезинфекциращ препарат за ръце. Охранител обясняваше, че не се допускат никакви излишни срещи между граждани и чиновници от администрацията. Все пак опашка от желаещи да посетят трудовата борса, нямаше.  Както стана ясно, документи за регистриране на безработни могат да се изтеглят от интернет-страницата на Агенцията по заетостта, а след като се попълнят могат да се изпратят и по пощата. Също така регистрирането може да се извърши изцяло онлайн.

Георги Аргиров, снимки: Авторът