СРС „Подкрепа” и СУ обучават 36 учители от Дупнишко

Учители повишават квалификацията си чрез дистанционен курс, организиран с помощта на СРС „Подкрепа” в Дупница. В обучението са включени 36 преподаватели по различни предмети, които предстои да защитят II ПКС (професионално-квалификационна степен) в СУ „Св. Климент Охридски”, откъдето са преподавателите.

„Обучението започна на 30 март и е за учители от целия регион. Едни от темите бяха за информационните технологии и въвеждането на иновативни методи на преподаване. В момента всеки от учителите работи по индивидуална тема. Те подготвят разработките, които трябва да предадат до края на юли, а защитата е през септември. Повишаването на квалификацията е важна за работата на учителите. Освен че научават нови неща, придобиването на по-висока квалификационна степен води и до повишаване на заплатата по КТД (Колективния трудов договор).

Това е една от дейностите на „Подкрепа”, свързана с повишаването на професионалната квалификация на учителите, като синдикатът поема част от разходите за обучението”, каза председателката на местната структура на „Подкрепа” Йорданка Германова.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА