27-ият международен Великденски фестивал в Босилеград ще бъде онлайн

Онлайн конкурс в рамките на предстоящите Великденски празници организира екипът на Великденския фестивал в Босилеград /Сърбия/, съобщиха от там. Конкурсът ще бъде отворен за всички, без ограничения във възрастта.
И тази година, макар и в затруднени условия, ще излъчим победители в традиционните Великденски състезания, чрез фотоконкурси за най-хубаво великденско яйце и за най-оригинално великденско яйце, казаха организаторите.
Те се надяват, че организирайки фестивала онлайн, ще зарадват много деца и техните родители, като им дадат възможност да вземат участие в конкурсите, които ще се състоят под мотото “Заедно ще се справим”.
Като допълнение към конкурса ще бъде добавена и категория най-весела фестивална снимка. Последната категория е “Останете си вкъщи” и в нея организаторите очакват снимки на победителите от семейните състезания за най-здраво великденско яйце.
Всички участници ще получат грамоти, а най добрите 1-во, 2-ро и 3-то място в отделните категории – и допълнителни награди, които ще бъдат раздадени след прекратяването на извънредното положение.
Победителите в конкурса ще бъдат обявени до 24 април. От всички изпратени снимки ще бъдат избрани най-добрите, които ще участват в обща изложба, която ще бъде подготвена и открита на Великденския фестивал през следващата година.