Fiat представи компактен пикап

Италианският производител Fiat представи модела Strada, който ще се позиционира като най-малкия пикап на марката, предназначен за бразилския пазар. Там той ще се разположи под модела Toro. Външният вид на автомобила преди време беше разкрит от патентни документите подадени в Националния институт на Бразилия (INPI), но вече има и официални снимки и подробности за машината.Фаровете на пикапа за поставени високо в предната част, решетката на радиатора е с остри ръбове и плоски секции в горната и долната части. Най-високите нива на оборудване ще получат рейлинги, разположени зад задните стойки. В началото ще се предлага само вариант с 4 врати, но ще се произвежда и версия с 2 врати.

Дължината на Strada е 4480 мм, което го праща в сегмента на компактните пикапи. За сравнение, Ford Ranger, който се води със средни размери в САЩ, е дълъг 5354 мм. Товарната платформа на модела на Fiat е с дължина от 1173 мм и широчина 1059 мм. Товароподемността на машината е 650 кг.

Стандартният Strada ще получи 1,4-литров двигател с 88 к.с. и 123 Нм. Клиентите ще могат да избират и 1,3-литров мотор със 109 к.с. и 139 Нм. Скоростната кутия е само 6-степенна механична.

В салона има място за 5 човека. В горната част на централната консола е поставен 7-инчов екран на информационно-развлекателната систеама. Управлението на климатика става от 3 циферблата.

Продажбите на Strada трябваше да стартират още през април, но заради епидемията от коронавирус Fiat временно затвори заводите си. Така излизането на пазара се отлага за втората половина на годината. Цените на пикапа започват от 13 458 долара./topgear.bg