2-ма мъже в Кюстендил и един в Дупница са новите лица с COVID 19 в областта

3 са доказаните нови случая на коронавирус в област Кюстендил,  по данни от Националния оперативен щаб. От тях 2 са в Кюстендил, 1 лице е установено в Дупница, като и тримата души са мъже.

„Това, което зная е, че има двама болни от Кюстендил, които са в леко състояние и се лекуват по домовете си. Други нови 5 проби сме пуснали днес на пациенти с бронхопневмония, но все още няма резултати“, каза директорът на болницата в Кюстендил, д-р Александър Величков.

По наша информация едно от лицата в Кюстендил е млад мъж и е от кюстендилската фирма, в която вече има един доказан случай на COVID 19. Припомняме, че преди 3 дни пред медиите, кметът Петър Паунов изрази притеснения, че една от най- големите фирми в града с близо 300 служители, може да се окаже огнище на вируса. За сега там случаите са 2.

В Дупнишката общинска болница установеният с коронавирус е лежал във вътрешно отделение с пневмония. След излизане на положителния резултат, пациентът е преместен в отделението, определено за заболели с коронавирус, а вътрешното е затворено за 24 часа. То ще бъде дезинфекцирано.

Към момента в Кюстендилската болница се лекуват 5-ма пациенти с доказан COVID 19. По думите на д-р Величков състоянието на пациентите е сравнително добро, малко по-тежко е състоянието на 66-годишна жена.

По данни на Националния оперативен щаб, болните от коронавирус на територията на област Кюстендил са 15.

Краси Ценкова