Уволниха управителя на болницата в Гоце Делчев

Освободиха управителя на болницата в Гоце Делчев, съобщава bTV. Решението беше взето на сесия на Общинския съвет, след като 14 лекари от болницата в града подадоха оставки заради несъгласие с начина на управление на лечебното заведение. Според медиците то било авторитарно, а парите били раздавани “на приятелски начала”.

Местните парламентаристи взеха решението за отстраняването на д-р Владислав Улевинов с 19 гласа „за“, 7 „против“, а трима от общинските съветници обявиха конфликт на интереси. По предложение на кмета Владимир Москов е назначен  временен управител до обявяване на конкурс. Това е настоящия управител на „Медицински център 1“ д-р Петър Филибев. Той ще бъде начело на МБАЛ „Иван Скендеров“ до назначаването на нов титуляр.

Отстраненият управител твърди, че единствената му цел е била да извади болницата от финансовата дупка, в която се намира. Припомняме, Върховната административна прокуратура разпореди проверка по случая. Преди дни стана ясно, че десет от лекарите, подали оставки, вече са напуснали. Все още не е ясно дали след отстраняването на д-р Улевинов от поста те ще се върнат на работа.