Скандал в ромската махала в Кочериново завърши с арести

Задържаха мъж, опитал да удари полицай, и 17-годишния му племенник

Мъже от Кочериново са се опълчили на полицаи от Рила, отишли на място след сигнал за скандал. 46-годишният Иван и неговият племенник Димитър, който е на 17 г., са арестувани за 24 часа, след като не изпълнили заповед на полицията – категорично отказали да предоставят поисканите им документи за проверка. Единият дори направил опит да удари униформен служител. Екшънът се разиграл на 13 април.

И двамата задържани са от ромски произход и живеят в ромската махала в Кочериново. Иван е от контингента на местната полиция, известен с грубо неспазване на обществения ред, участие в скандали и сбивания. Безработен е, но от време на време се ангажира като общ работник.

„В понеделник в РУ- Рила са задържани двама мъже за хулиганство – по време на обслужване на сигнал за възникнал битов скандал в Кочериново, те не са изпълнили полицейско разпореждане – единият е на 46 години, другият е на 17. По- възрастният се е държал агресивно, опитал се да нанесе удари с дървена летва на полицай. Оказал е съпротива при задържането. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор”, гласи съобщението на ОД МВР-Кюстендил.

 

Юлияна СТЕФАНОВА