900 празнични торби с храна  получиха пенсионери, социално слаби, болни и хора с увреждания в Долна баня

Градът бе освежен с великденска украса

В навечерието на големия християнски празник “Възкресение Христово” на централния площад в Долна баня бе поставена красива Великденска украса.

За монтирането й погрижиха работниците от общинската фирма “Долна баня строй” с управител Йордан Христов. Те извършиха и ремонта и пускането на емблематичните фонтани и шадравани за светлите празници за радост на местните хора и гостите на града.

За Великден общината традиционно зарадва с 900 празнични торби с хранителни продукти хората от третата възраст, социално слаби, болни и хора с увреждания.

За приготвянето им и тази година се погрижиха жените от пенсионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова. Тяхна е заслугата за разнасянето им по домовете при строго спазване на санитарно-хигиенни норми в условията на извънредното положение и пандемията от коронавируса.

Въпреки създалата се карантинна ситуация и за този Великден народно читалище “Рила-1898” спази традицията и макар и виртуално имаше работилница за писани яйца с участието на долнобанските майсторки Мария Торошанова, Теменужка Стринска и Елена Захариева. И пак виртуално бе подредена изложба с майсторийки за Великден, като свои писани и шарени яйца представиха жените от работилницата в четвъртък към читалището, Ангелина Грозева, Малинка Симонова и колектива на читалището.

Любо Кузев