Жители на Ресилово и Смочево са настанени в общинската болница в Дупница с COVID-19, стабилни са

Общо трима са пациентите, заразени с новия коронавирус, които се лекуват в общинската болница на Дупница. Това са 87-годишната жена от бобовдолското Големо село, която е майка на работника от ТЕЦ „Бобов дол“, диагностициран с коронавирус преди десетина дни. Както вече писахме, пенсионерката е в стабилно състояние и се лекува медикаментозно.
Другите двама души с COVID-19 в дупнишката общинска болница са жител на село Смочево и мъж от сапаревобанското село Ресилово. Те също са добре и нямат сериозни оплаквания. Настанени са в изолатора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, който беше ремонтиран наскоро.
Също така проверка на „Вяра” показа, че в общинската болница в Дупница не е настанено дете с коронавирус. Сутринта в медийното пространство излезе информация, според която в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД е било хоспитализирано 3-годишно дете, което е дало положителна проба за COVID-19. Оказа се, че това не е така и се е получило объркване.
В същото време стана ясно, че общинските съветници от СДС-Дупница ще проведат втори етап от кампанията за тестване за коронавирус. Те обясниха, че очакват новите тестове, 100 на брой. Заедно с останалите налични 50 от първото тестване ще се направят още общо 150 теста. „Първите 40 теста ще бъдат за неуспелите да преминат записани резерви от първия етап.
Втората група ще бъде целева – за деца до 18 години. Които са насочени от лекар. Това ни предложи д-р Красимир Панчев, председател на Български лекарски съюз- Кюстендил.
Третата група до изчерпване на тестовете ще бъде за лица със симптоми, жители на община Дупница, насочени от лекар”, написаха на Фейсбук страницата си от местната структура на СДС.

Димитър ИКОНОМОВ