Новите 13 случая на коронавирус в област Кюстендил са свързани с ТЕЦ “Бобов дол”

Новите 13 случая на коронавирус в област Кюстендил са свързани с ТЕЦ “Бобов дол”, казаха за БТА от областния кризисен щаб. Заразените с коронавирус са от селата Ресилово и Сапарево, община Сапарева баня, има и четири случая на работещи в централата от Дупница, както и един – 64-годишен мъж, също работещ в ТЕЦ-а, от Кюстендил.
Сред заразените с COVID-19 е мъж на 38 години от село Ресилово, настанен в общинската болница, който е заразил цялото си семейство – съпругата и двете си деца, на 5 и 7 години. Преди него в болницата беше настанен и 57-годишен работник от централата, от село Големо село, община Бобов дол. Няколко дни след това с положителна проба бяха приети 87-годишната му майка, а дъщеря му и съпругата му също дадоха положителни проби, но без симптоми.
57-годишният пациент вече си е у дома, след като даде отрицателна проба, значително се подобрява и състоянието на майка му. Подобрява се състоянието и на 38-годишният работник в централата, от с. Ресилово.
След регистрацията на втория мъж с положителна проба в централата, беше направено тестване за COVID – 19 сред работниците в един от цеховете в ТЕЦ “Бобов дол”. “Изследвани бях 70 души, положителните тестове дойдоха с резултатите от пробите. Сега предстои да бъдат изследвани и техните контактни”, уточниха от Областния щаб.

Очаквайте още подробности по темата