Образуваха наказателни производства срещу 8 души от Дупнишко за нарушаване на карантината

Под ръководството на Районната прокуратура в Дупница се води разследване по образувани досъдебни производства срещу общо осем души от Дупница, Бобошево и Бобов дол, нарушили карантината, наложената им от РЗИ в Кюстендил и напуснали адресите си, следствие на което са били привлечени към наказателна отговорност. Това съобщиха от прокуратурата.
Прокуратурата в Дупница разследва и нарушаване на противоепидемичните мерки на 16 април, когато в заведение в града било констатирано струпване на хора.
Районната прокуратура в Кюстендил пък наблюдава досъдебно производство, образувано срещу С.Б. от Република Северна Македония, който на 21 април влязъл на територията на Република България през ГКПП “Гюешево”. Мъжът бил длъжен да спазва задължителна 14-дневна карантина и да не напуска посочения от него адрес. Вместо това, още на следващия ден, той се явил в сектор “Пътна полиция” за регистрация на теглич.
В Районната прокуратура в Кюстендил се разследват и други седемнадесет производства, образувани във връзка с подадени декларации с невярно съдържание при преминаване на временно изградени КПП в областта – в селата Нов чифлик и Цървеняно, община Кюстендил.