Кметът на Сапарева баня Калин Гелев: Наематели на общински обекти търпят загуби,  да не плащат наем по време на извънредното положение

Калин Гелев

Физически и юридически лица, които ползват  общински имоти, но заради въведените мерки и ограничения са преустановили дейността си, да бъдат изцяло  освободени от наеми до отмяната на извънредното положение, предлага кметът на  община Сапарева баня Калин Гелев.

Във връзка с   противоепидемични мерки, които ще се изпълняват до 13 май, включително, по- голяма част от търговските обекти на територията на община Сапарева баня преустановиха осъщестяването на търговска дейност. В резултат на това те търпят финансови загуби  и се изправят пред сериозни затруднения при извършването на текущи плащания като наеми, заплати на работещи, консумативи и др. Същевременно Законът за мерките и действията по време на извънредното положение дава възможност на общинските съвети да намаляват размера на наемните вноски или да освобождават заплащането им изцяло или частично до отмяната на това извънредно положение, посочва градоначалникът в докладна записка до Общинския съвет. Местният парламент ще вземе решение по предложението  на заседанието си на 30 април.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА