ТЕЦ „Бобов дол” съдейства на здравните власти за служителите с COVID-19

ТЕЦ “Бобов дол” оказва пълно съдействие на здравните власти във връзка с установените служители на централата, заразени с COVID-19, като се спазват стриктно препоръките на властите, се казва в официално становище на ръководството на централата.

“От името на ръководството на ТЕЦ “Бобов дол” бихме желали да информираме българската общественост, че във връзка с установяването на заразени с COVID-19 служители в нашето предприятие оказваме пълно съдействие на българските здравни власти и спазваме стриктно всички разпореждания на Министерството на здравеопазването, свързани с вземането на най-строги противоепидемиологични мерки при осъществяване на работния процес в централата.
Относно намеренията ни за третиране на РДФ гориво, искаме да потвърдим, че с писмо сме информирали българската прокуратура за намерението си в кратки срокове да предприемем действия за промяна в комплексното ни разрешително в частта му за използване на горива и да преустановим оползотворяването на РДФ гориво, като за целта сме се обърнали към Министерството на околната среда и водите и Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник. Това ни намерение е израз на нашето желание за преодоляване на общественото напрежение от последните месеци и търсенето на широк обществен консенсус относно дейността на едно от най-големите предприятия в страната ни”, пише в становището на централата.

Ситуацията с установеното огнище от коронавирус в електромеханичния цех в ТЕЦ “Бобов дол” е овладяна и централата няма да спира работа, каза в същото време за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов. Има десетки хора под карантина, както и в отпуск, но това не създава проблеми в работата на централата.  И от РЗИ в Кюстендил коментираха за Националното радио, че проблемът с установените с положителна проба от Covid-19 15 души в ТЕЦ “Бобов дол” е под контрол. Изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов каза: “Овладяваме ситуацията. Спокойно, без паника. На един блок работим. Нормално е всичко за момента. Има доста хора в отпуск, има и под карантина, но работим”.

.