Главният мениджър на „Марек Юнион-Ивкони“ Людмил Найденов спаси от пожар 100-годишна гора край язовир ”Батак”

Главният мениджър на дупнишкия волейболен клуб „Марек Юнион-Ивкони“ Людмил Найденов успя да спаси от пожар 100-годишна гора. Бившият волейболист и още две деца реагираха светкавично и успяха да спрат огъня в гористата местност край  язовир ”Батак”.
„Oткакто е извънредното положение в България, съм си на вилата, край язовира. Преди обяд усетих дим и излязох в задния двор да видя какво става. Тогава видях, че полето, което е в непосредствена близост до пътя и само на метри от гората, е цялото в пламъци. Огънят бе обхванал около 300-350 квадрата сухи треви по продължение и от вятъра вече пълзеше към гората. Има много изсъхнали дървета, гъста е растителността и беше ли стигнал огънят до там, не бих искал да гадая за последствията. Нямаше време да звъня на пожарната, защото докато дойдеха, щеше да е късно и да пламне целият район.
Веднага събудих малката ми дъщеря Мария, която е 8-ми клас, и племенника Мартин, който пък е едва на 9 години, и се заехме с гасенето. Започнахме да носим кофи с вода, после взех лопата да гася, за да пресека огъня, а те продължаваха да носят вода. За около 2 часа успяхме да се справим. Вероятно някой като е минал и е хвърлил незагасена угарка от цигара и от вятъра е тръгнал огънят. Минаха 2-3 автомобила, махнахме им да спрат и помогнат, но никой не реагира. Все пак по-важното е, че успяхме да угасим огъня. Ако не бяха двете деца да помогнат, нямаше шанс да се спре огънят“, разказа пред медиите Людмил Найденов.
Припомняме, че той беше избран на последния Управителен съвет на Българската федерация по волейбол за председател на новосъздадената Треньорската комисия. Очаква се утре той да представи на ръководството кандидатите за членове на комисията, на които се е спрял. Заседанието ще бъде проведено онлайн, заради извънредното положение в страната.
Димитър ИКОНОМОВ