Обявиха победителите на Великденския международен фестивал в Босилеград

Ванеса Ючева от Благоевград с първо място в категорията “Най-хубаво Великденско яйце”

Организаторите на Великденския международен фестивал в Босилеград /Сърбия/ обявиха победителите в отделните категории на фестивала. През тази година, заради извънредното положение, традиционната форма на фестивала беше заместена с онлайн конкурси.
В изданието през тази година са се включили участници от Испания, Молдова, Украйна, България, Германия, Русия и Чехия. В онлайн конкурсите са участвали над 230 снимки на великденски яйца и забавни моменти от празниците, а в гласуването са участвали хиляди, казаха организаторите.
На първо място в категорията “Най-хубаво великденско яйце” е класирана Ванеса Ючева от Благоевград. Първото място в категорията “Най-оригинално Великденско яйце” е присъдена на Исиана Илева от Стара Загора, а първи най-весела великденска снимка е отличен Алексей Николов от Белград, Сърбия. Славен Асенов от Босилеград, Сърбия е заел първото място в категорията “Останете си вкъщи”.
Участниците в конкурсите ще получат специални грамоти, а финалистите и призьорите в отделните категории – награди /ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и изненади/.
“Награждаването ще се случи при първа възможност, засега церемонията е планувана за 1 юни, по повод Международния ден на детето”, казаха организаторите.