Мобилно приложение ще помага на туристите в Национален парк “Пирин”

Ново мобилно приложение с информация за регламентираните туристически маршрути на територията на Национален парк “Пирин” ще улеснява туристите. Това съобщават от дирекцията на парка.
Приложението съдържа цялата информация, необходима за планиране на почивка и избор на най-подходящия и интересен маршрут на територията на парк “Пирин”. Чрез мобилния си телефон туристите вече ще имат достъп до вградена интерактивна топографска карта и възможност за локализация на местоположение в нея, локализация и идентификация на забележителности, туристически маршрути, хижи и много други важни обекти.
На мобилния си телефон в реално време хората в планината вече ще знаят каква част от маршрута са изминали и каква им остава. А ако случайно се отклонят от избрания маршрут и навлязат в защитена зона, приложението спешно ще известява туристите и ще им помага по най-бързия начин да излязат от пределите й.
От дирекцията на НП “Пирин” уточняват, че приложението е безплатно, работи независимо от наличието на GSM мрежа, не изисква връзка с интернет.