BMW M2 най-после като кабриолет

M2 Cabrio? При BMW не се предлага. На базата на M235i Lightweight Performance са създали открит M2, който е по-бърз от Coupé-то!

Със Серия 2 кабриолет BMW има в гамата си компактен кабриолет, а с M2 – расов спортист. Двете заедно обаче не се предлагат от хората от Мюнхен. Тук на помощ идват хората от Lightweight Performance. Тунинг-специалистите са създали M2 Cabrio!

Като база за представеното през 2018 г. M2 Cabrio на тунинг-специалистите служи откритото BMW M235i. Следва преобразуване на външния вид до този на M2. Особено впечатляващ е предният спойлер от истински карбон. От Lightweight не искали да правят компромиси по отношение на техниката и освен на редовия 6-цилиндров мотор, залагат и на автоматичната трансмисия с два съединителя на M2. По отношение на мощността тунинг-специалистите дори са направили увеличение: вместо серийните 370 к.с. Lightweight M2 с нова ауспухова уредба разполага с 428 к.с. Така моделът се позиционира между предлаганите от BMW модел Competition и версия CS.

Тунингованото открито M2 е оборудвано с окачване Bilstein-Clubsport и 21-цолови джанти с гуми с размер 21-цола отзад и 20 цола отпред. Настройката на ABS е от M4 GTS. Във вътрешното пространство Lightweight залагат на истински карбонови елементи, алкантара и разбира се на типичните за М контрастни шевове. Остава въпросът: може ли Lightweight да се мери с истинското M2 на пътя? Поне на пистата Заксенринг кабриолетът изпревари затворения си брат с 6,5 секунди. А дори и разполагащият с 450 к.с. M2 CS изостава от кабриолета с 3 секундa./autobild.bg