Бобошево още е без бюджет, съветниците – без заплата

Бобошево продължава да е без бюджет за 2020 г., а съветниците не са получавали никаква заплата, стана ясно и след последното заседание на общинския съвет, проведено онлайн.

Конфликтът между кмета Крум Маринов и екипа му и председателя на съвета Стефан Тачев и част от съветниците остава неразрешен от 6 месеца.

Опозицията в местния парламент в Бобошево отказа през февруари да гласува бюджета за 2020 г. Приети са само правилникът и размерът на заплатата на съветниците, около 700 лева месечно.

След като няма приет бюджет обаче и съветниците не получават никакво възнаграждение.

През март не са имали и заседание. Последното е свикано онлайн, но до важни и съществени решения не се е стигнало, каза съветникът и доскорошен общински администратор Георги Митов.

„Имаме 400 хиляди капиталови (разходи), отделени,  които са от държавата, отпуснати от бюджета. Това че не приемаме бюджета – капиталовите са част от бюджета, сега вече почти сме изправени пред риска просто да ни ги вземат тези пари“, каза той.

Според коментари в Бобошево проблемът идва от това, че на местния вот кметът, четири мандата, Крум Маринов и Стефан Тачев се изправили един срещу друг на балотаж. С малко спечели Маринов, а Тачев в последствие оглавил общинският съвет.

Между двамата обаче няма желание за решаване на проблемите на общината, които се увеличават всеки ден./БНР