Община Сандански допуска посещение в открити заведения и басейни от утре

От утре, в Община Сандански, се допуска посещението на заведения на открито, басейни и ползването на вендинг автомати, съобщиха от общинския пресцентър. Оттам се позовават на заповед на министъра на здравеопазването, с която  постепенно се отпускат, въведените с извънредното положение забрани, но при строго спазване на противоепидемични мерки.

Допускат се посещенията на търговски площи на открито /градини, тераси и други/ на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при спазване на противоепидемични мерки. Част от тях са
разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2, 5 м. между тях и не повече от 4 лица на маса или на едно семейство. Обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице;  да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител и др. Със заповед на кмета на община Сандански се отменя заповедта, забраняваща ползването на кафе-автомати и вендинг машини. Разрешава се упражняването на индивидуален спорт на открито /в т.ч. тенис, колоездене, лека атлетика и др./, при спазване на дистанция от най-малко 2,5 м. между отделните спортуващи. Допуска се посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазване на противоепидемични мерки.  При установени нарушения от органите на БАБХ и на РЗИ, се предприемат действия за незабавно прекратяване на дейността на обектите.