В последните два дни се забелязва едно сериозно пренебрегване на епидемичните мерки от страна на хората в града, което за нас е напълно необяснимо, заявиха от Общинския кризисен щаб в Гоце Делчев.  На фона на ненамаляващите случаи на заразени с корона вирус в страната и на растящите случаи в Гоцеделчевския район, все повече хора започнаха да не спазват задължителната физическа дистанция и да не носят маски в затворени помещения, което е абсолютно задължително.

Отмяната на забраната за носене на маски касае само откритите публични места. При влизане в магазин, институция или друга офис сграда, е задължително да се носи маска. „Констатираме, че е намален и контролът от страна на собствениците на търговски обекти в тази посока. Докато в някои магазини на входа се прави проверка и не се допускат лица без маски, в други изобщо не се обръща внимание на този въпрос”, казаха от щаба.
Оттам се обърнаха към жителите на общината с апел да не се допуска  подобно безотговорно отношение. „Не трябва да се отпускаме точно сега, когато случаите в района вече са няколко и има вероятност да се увеличават. Разхлабването на някои мерки не означава, че опасността от заразата е преминала и, че животът може да продължи както преди. Отправяме апел към собствениците на търговски обекти и институции да упражняват строг контрол и да не допускат неспазване на противоепидемичните мерки”, заявиха още от щаба в Гоце Делчев.