Със 700 000 лева по-малко приходи от туристически такси предвижда Община Банско

Фестивалната и културна програма за 2020 година остава под въпрос

Със седемстотин хиляди лева по-малко от плануваните приходи от туристически такси предвижда Община Банско, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Това е станало ясно по време на среща на общинското ръководство с представители на туристическия бизнес в града.
По време на срещата е представено финансовото състояние на общината. То е определено от ръководството като “трудно за настоящата година”, се посочва в съобщението. Според изнесените данни вече е факт намаляване на приходите в сравнение със същия период на миналата година. Същевременно се увеличават разходите за социални услуги и помощи, което прави още по-сложно финансовото състояние на общината, допълват от пресцентъра.
По време на срещата, посветена на въпросите на туризма, представителите на сектора са споделили проблемите, с които очакват да се сблъскат през летния сезон. От Община Банско посочват, че на този етап фестивалната и културна програма за 2020 година остава под въпрос. Тя зависи от епидемичната обстановка. При подобряване на обстановката се очаква да бъдат облекчени санитарните мерки, с което да се допусне работата на туристическите обекти при определени условия, допълват от пресцентъра на общината.