Хванаха пиян шофьор без книжка в Перник

Полицаи са установили и двама водачи на нерегистрирани мотопед и мотоциклет

Бързо производство срещу пиян и неправоспособен водач е започнато в  Перник. В кв. „В. Левски“ служители от Първо РУ проверили лек автомобил Сеат „Ибиза“, управляван от 24-годишен. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 66 промила в издишания въздух. Полицаите установили, че употребилият алкохол водач е неправоспособен. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и действията по разследването продължават.

Заловени са и двама водачи на нерегистрирани превозни средства.  Неправоспособен шофьор, управлявал нерегистриран мотопед е установен от служители на РУ – Радомир.
В село Извор полицаите проверили мотопед, зад волана на който бил 30-годишен местен жител. Мотопедът бил без регистрация, а шофьорът му неправоспособен.
Образувано е досъдебно производство.

24-годишен пък е задържан за управление на мотоциклет без регистрация. Около обяд в пернишкия кв. „Църква” е проверен мотоциклет „Хонда“, шофиран от 24-годишен от областния град. Полицаите установили, че мотоциклетът е с прекратена регистрация. Иззет е, а водачът му е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е досъдебно производство.