Румен Томов: Ще отстоявам поста си

Румен Томов

Румен Томов ще отстоява поста си с всички законни средства, стана ясно от негово изявление по време на пресконференция в Благоевград. По думите му, няма нарушения и конфликт на интереси при прехвърлянето и заличаването на неговата фирма. Знаете, отстраняването на Томов от поста кмет беше решено на две административни съдебни инстанции заради  това, че не е заличил една от фирмите си в срок. Общинската избирателна комисия прекрати правомощията му, но самият той не се яви на заседание на Административния съд по дело, заведено по негова жалба. Така делото бе отложено за 12 май от 14 часа.
Според инж. Томов не е нормално да се отстранява кмет, докато има извънредно положение и пандемия в страната.
„Два съдебни състава по идентичен казус излизат с противоположни решения. Затова водя битка за върховенството на закона.  ОбС -Благоевград избърза със свикването на сесия, няма императивно искане за краен срок.
Има документи за подписване на стойност 12 млн.  лв. Кой ще носи отговорността за тях?”, заяви Томов.
Според адвокат Кривачка с решението на АС – Благоевград със спиране на решението за отстраняване на кмета Томов се отменя решението за избиране на вр. и. д. кмет. Т.е. решението на ОбС за вр. и. д. кмет е отменено.

 

Георги Аргиров